Hovedseksjon

Bli med og gå i 17.mai-toget!

17. mai tog Karl Johan.

Skøyenåsen skole skal i år delta som nr. 124 i barnetoget. Oppstillingsplassen og der vi går fra er Youngstorget. Oppmøte er senest kl.11.45 utenfor Grønland t-banestasjon, slik at vi går samlet til oppstillingsplass.

Flaggborg og elever som vil reise med lærere møter på Skøyenåsen skole kl.11.15 ellerGrønland Torg kl.11.45. Vi tar t-banen fra Oppsal kl. 11.30 til Grønland og går derfra samlet til oppstillingsplassen på Youngstorget. Det er kun de som skal gå i barnetoget som har adgang til oppstillingsplassen, og vi skal komme i samlet flokk hit. Elevene kan også gå på banen fra den nærmeste stasjonen fra der dere bor.

Henting av barn etter barnetogets avslutning

Vi har oppløsningssted i Rosekrantzgate (1C på kartet i informasjonsskrivet). Vi kommer dit ca klokka 13.30. Vær ute i god tid, selv om det må påregnes forsinkelser.

Det er svært viktig at dere venter med å hente barn til etter at vi har kommet ut av slusen ved Nobels fredssenter. Gå til skiltet som markerer hentestedet.

Rådhusplassen er sperret med gjerder og vanskelig å krysse

1. maikomiteen anbefaler foresatte som skal hente barn:
  • i en av sidegatene til Rådhuset å se på toget fra sørsiden av Karl Johans gate, da er det enkelt å komme seg til hentestedene
  • ved Nobels Fredssenter anbefales å stå i Henrik Ibsens gate, derfra kan en gå på siden av barnetoget, inn Ruseløkkveien forbi Nationalteateret stasjon, ned Haakon VIIs gate og inn mot Nobels Fredssenter

Salutt fra Akershus festning kl 12.00

I 2017 fikk 17. maikomiteen noen reaksjoner på salutten som avfyres fra Akershus festning. Noen barn og voksne ble redde. Salutten er en markering av en nasjonal begivenhet og det salutteres over hele landet ved alle merkedager året gjennom. Det er ingen fare forbundet med salutten.

Elevene oppfordres til å gå med det norske flagget, samiske flagget eller FN-flagget. Fyrverkerigjenstander, støyinstrumenter, spraybokser og plakater er forbudt.

Gode sko er viktig. Gnagsår legger en demper på gleden ved å gå i barnetoget.

Mer informasjon om selve barnetoget kan dere finne på Oslo Kommunes hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/17-mai/

Pål Reis

fungerende rektor